Förpackningar "on demand" minskar svinnet

Foto: Svenska Mässan

Maskintillverkaren Konica Minolta är en av utställarna på årets Scanpack. På Scanpack visar de upp sin nya förpackningsmaskin PKG-675i som printar on demand.

– Maskinen är ett bra insteg i förpackningsbranschen. Det är en lösning för digital produktion i mindre upplagor. Du får ut en färdig box på bara några sekunder. Många vill kunna förse sina kunder med korta upplagor snabbt. Här är denna maskin perfekt, säger Carina.

– Maskinen kan hantera kartongark upp till 1200 millimeter breda. Du kan även mata in förstansad kartong. Det innebär att användaren kan ha ett lager med förstansad kartong och mycket snabbt producera tryck, säger Mikael.

On demand-printern ger hög printkvalitet och tidsbesparing, enligt Konica Minolta.Tryckmaskinen innebär även mindre spill.

– Om man väljer hög upplösning trycker printern 9 meter i minuten. Vid lägre upplösning trycker den det dubbla. Den effektiviteten gör en kund rustad för att i sin tur svara på behoven hos sina kunder, säger Carina.

Konica Minolta är en global koncern som tillverkar maskiner såväl för kontorsprint som produktionsmaskiner avsedda för grafisk industri.