Lesjöfors expanderar i USA genom att förvärv

Bild: John Evans’ Sons

Lesjöfors, som ingår i Beijer Alma-koncernen, har nyligen tecknat ett avtal om att förvärva tillgångarna och verksamheten i John Evans’ Sons Inc., en amerikansk fjädertillverkare. ”Genom förvärvet stärker Lesjöfors avsevärt sin närvaro i USA och position på marknaden för fjädrar till medicinteknik, helt i linje med sin ambition att bli den ledande koncernen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

John Evans’ Sons, som ligger i Lansdale, Pennsylvania, grundades 1850, är USA:s äldsta fjädertillverkare.

Lesjöfors vd, Ola Tengroth, kommenterar transaktionen:

–Genom förvärvet ökar vi vår marknadsandel i USA avsevärt genom att mer än fördubbla intäkterna i regionen. John Evans’ Sons har en lång, framgångsrik, historia och vi är spända på vad vi kan åstadkomma tillsammans. Utöver en liknande företagskultur kommer John Evans’ Sons att stärka Lesjöfors i USA och ger flera värdeskapande möjligheter för Lesjöfors samtidigt som John Evans’ Sons kan dra nytta av Lesjöfors expertis och geografiska räckvidd.  

Som en del av Lesjöfors decentraliserade organisation kommer John Evans’ Sons fortsätta att bedriva sin verksamhet under eget varumärke och egen ledning.