Som en del av sitt övergripande engagemang för att utveckla fiberlösningar, utökar Huhtamaki företagets tillverkningskapacitet för formfiber i Nordamerika

Huhtamaki North America, en De Soto, Kansas-baserad tillverkare av förpackningar för konsumentvaror, detaljhandel och livsmedelsservicemarknader, har tillkännagett planer på att utöka sin anläggning i Hammond, Indiana. Företaget säger att expansionen kommer att lägga till kapacitet för sina gjutna fiberprodukter. Foto: Huhtamaki Coporation

Den utökade arealen representerar en investering på 100 miljoner USD och bygger på Huhtamakis 75-åriga närvaro i Hammond.

Huhtamaki, en viktig global avancerad tillverkare av hållbara förpackningslösningar, tillkännagav planer på att utöka sin tillverkningsenhet för gjutfiberprodukter i staden Hammond, Indiana, som en del av sin investering i Fiber Solutions. 

Återvunnet nordamerikanskt råmaterial

Investeringen, som förväntas börja öka mot slutet av 2023, kommer att göra det möjligt för Huhtamaki att bättre betjäna befintliga och nya kunder i Nordamerika med ett brett utbud av hållbara, helt återvinningsbara och komposterbara, fiberbaserade förpackningslösningar, tillverkade av 100 procent återvunnet nordamerikanskt råmaterial.

- Vårt kunnande inom nyckelförpackningsteknologier och vår starka meritlista inom hållbarhet gör oss extremt väl positionerade för att stödja våra kunder och leverera på deras hållbarhetsagendor och mål med innovativa lösningar, säger Charles Héaulmé, VD och koncernchef för Huhtamaki.

Med en total investering på nästan 100 miljoner USD täcker den utökade anläggningen cirka 23 000 kvadratmeter och kommer att byggas i anslutning till Huhtamakis befintliga tillverkningsenhet i Hammond. Huhtamaki har verkat i Hammond, Indiana sedan 1948 och har för närvarande cirka 140 anställda. Man räknar med att anställa ytterligare 100 nya medarbetare när den är i full drift.

- Vi har en 75-årig historia i det stora samhället Hammond. Vår nya investering bygger på vår befintliga tekniska expertis och kommer att utöka vår tillverkningskapacitet, ytterligare dra nytta av framgångarna med tidigare expansioner av andra Huhtamaki-enheter i Nordamerika och utnyttja vår globala expertis inom formfiberteknologi. Denna investering kommer att göra det möjligt för oss att bättre betjäna våra kunder på de växande nordamerikanska konsumentvaror och detaljhandelsmarknader, säger Ann O’Hara, VD, Nordamerika.

Toppmodern automatiserad tillverkningsanläggning

Huhtamaki sysselsätter för närvarande cirka 4 400 personer fördelade på 18 tillverkningsenheter i Nordamerika – 17 i USA och 1 i Mexiko – och är en branschledande tillverkare av förpackningar för konsumentförpackade varor, såväl som serviser, koppar, vikkartonger, behållare , bärare, brickor och serviceartiklar för livsmedelsbranschen och detaljhandelsmarknaden.

Tidigare i år meddelade Huhtamaki att tillverkningsanläggningen i Alf, Tyskland, byter fokus från plast till släta gjutna fiberprodukter för att möta den växande efterfrågan på plastfria alternativ för livsmedelsförpackningar. 
Alf-enheten planerar att ersätta mer än 2 000 ton plast med fiber 2022 och när den är i full drift kommer den toppmoderna automatiserade tillverkningsanläggningen att ha kapacitet att tillverka upp till 3,5 miljarder fiberprodukter årligen. Detta representerar den första sådan storskaliga produktionskapaciteten i Europa.