Van Genechten Packaging ökar kapaciteten för wellpapprodukter

Den ökande efterfrågan på hållbara och återvinningsbara förpackningsmaterial driver förpackningstillverkare att erbjuda ett större utbud av nya, kreativa och innovativa lösningar. Foto: Van Genechten Packaging

Van Genechten Packaging (VGP) har investerat i linje med sin tillväxtstrategi och byggt en andra fabrik i Komárom, Ungern.

Den ökande efterfrågan på hållbara och återvinningsbara förpackningsmaterial driver förpackningstillverkare att erbjuda ett större utbud av nya, kreativa och innovativa lösningar.

Med den positiva attityd företaget är känt för ser VGP denna expansion av sin europeiska närvaro som ytterligare en möjlighet att arbeta i partnerskap med sina kunder.

Stark marknadstillväxt

Med den nya fabriken i Komárom utökade VGP sitt nätverk på rekordtid på bara 14 månader och investerade i en region där företaget ser en stark marknadstillväxt. Detta tack vare den professionella projektledningen av olika team från hela VGP-nätverket och är ett bevis på det stora teamarbetet i gruppen.

Branschens kännare anser att det är imponerande, särskilt med tanke på utmaningarna i den globala försörjningskedjan, att VGP kunde färdigställa denna anläggning på så kort tid från start till uppstart av produktion. Den nya anläggningen kommer att tillhandahålla hållbara och designoptimerade wellpapp- och kartongförpackningslösningar för konsumentvarumärkesindustrin.

Satsa på hållbarhet

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna VG Komárom II till VGP-familjen och jag är stolt över att vi lyckades komma i gång med produktionsstart så snabbt, säger Prof. Dr. Frank Ohle, VD för Van Genechten Packaging.

- Vi ser till framtida effektivitetsvinster och ökad kapacitet som naturligtvis är lika viktigt för oss som att ta hand om miljön och de lokala samhällena. Det är därför vi har arbetat hårt för att utrusta den här nya fabriken med effektiv, högpresterande teknologi som gör det möjligt för oss att fortsätta att glädja våra kunder i många år framöver, sammanfattar Frank Ohle.