Koenig & Bauer Durst utökar portföljen med Delta SPC 130 FlexLine Eco+ industriell produktionspress

Delta SPC 130 FlexLine Eco+ industriell produktionspress. Enligt tillverkaren kommer denna kompakta modell att erbjuda korrugerade omvandlare en ny väg in i digitala förpackningar eller kommer att förbättra deras nuvarande prestanda. Bild: Koenig & Bauer Durst

Baserad på marknadsbeprövad teknik kan den nya pressen uppgraderas till Delta SPC 130 FlexLine Automatic

Koenig & Bauer Durst har använt sitt senaste SPC Open House för att tillkännage ett nytt tillägg till sin produktportfölj med avtäckningen av Delta SPC 130 FlexLine Eco+ industriell produktionspress för körlängder från en till miljontals kvadratmeter.

Delta SPC 130 FlexLine Eco+-pressen, som använder vattenbaserade, livsmedelssäkra, hållbara bläck, kommer att erbjuda ett imponerande pris-prestanda-förhållande för omvandlare med mediastorlekar upp till 1,3 meter gånger 2,8 meter.

Uppgraderbar press

Denna nya press kommer att vara helt uppgraderbar till Delta SPC FlexLine Automatic press. Försäljningen börjar nu. Baserat på sin etablerade, marknadsbeprövade Delta SPC 130 FlexLine Automatic-press kommer den nya maskinen att adressera omvandlare med volymer på mellan 4 miljoner och 8 miljoner kvadratmeter per år. Den innehåller också ett kompakt torksystem.

Med mer än 60 gäster på SPC Open House på Durst Innovation Center East i Lienz, Österrike, i maj, tillkännagav Koenig & Bauer Durst också införandet av Dynamic Nozzle Management (DNM). Det här verktyget kommer att avsevärt minska underhållet av skrivhuvuden över hela Delta SPC 130-produktportföljen, vilket kommer att vara ytterligare ett lyft för kundernas produktivitet.

DNM kommer att bli en del av standardpaketet för Delta SPC 130-portföljen, inklusive den nya Eco+-modellen, och kommer att ytterligare minska underhållscyklerna för Koenig & Bauer Dursts industrihyllade, långvariga skrivhuvuden. Verktyget identifierar igensatta munstycken och kan sedan programmeras för att hantera nivån av bläck som sprutas ut från huvudet. Det säkerställer att produktionen av hög kvalitet alltid upprätthålls.

Tillgängliga nästa år

- Vi har redan implementerat vårt automatiska beröringsfria rengöringssystem – DNM kommer att ytterligare öka drifttiden och produktiviteten för vår Delta SPC 130 produktlinje. DNM är ytterligare ett verktyg i vårt paket av avancerade teknologier som kommer att ge våra kunder ännu mer förtroende i dessa utmanande tider. DNM kommer att monteras på alla nya produkter, inklusive Delta SPC 130 FlexLine Eco+-modellen som kommer att finnas tillgänglig från och med nästa år. Den kan även uppgraderas till befintliga kundmaskiner, förklarar Matthias Krautgasser, Koenig & Bauer Dursts Delta SPC 130:s produktchef.

- Många av de wellpappomvandlare vi diskuterar med har körlängder på mellan 4-8 miljoner kvm/m per år, så den nya Koenig & Bauer Durst Delta SPC 130 Eco+ kommer att vara perfekt för dem, med möjlighet att uppgradera till SPC 130 FlexLine Automatisk press senare.

Robert Stabler, verkställande direktör, Koenig & Bauer Durst, tilägger:

- Brist på råvaror, kostnadstryck och begränsningsstrategier fortsätter att stå högt på agendan för kunderna. Tillsammans med varumärkesägare som kräver att nya produktionsmetoder är pålitliga, kompatibla och kostnadseffektiva, är vi övertygade om att vår kompletta produktportfölj, inklusive den nya Eco+ pressen från Koenig & Bauer Durst, kommer att möta de snabbt föränderliga kraven. Det var tydligt från diskussionerna på vårt SPC Open House att omvandlare i allt högre grad behöver ha kapaciteten och kompetensen för att massanpassa utan att kompromissa med kvaliteten, och allt till en effektiv total ägandekostnad, som vi tillhandahåller.”

Företagsprofil: Koenig & Bauer Durst GmbH, Tyskland, Würzburg