Epiroc lanserar nya borriggar

Foto: Epiroc

Epiroc har nyligen lanserat nya versioner av borriggarna SmartROC T35 och T40 inom segmenten anläggning och stenbrott. Uppdateringen innebär en rad nyheter och tillval som gör modellerna bättre utrustade än någonsin, enligt Epiroc.

SmartROC T35 och T40 kommer att finnas tillgängliga för beställningar från och med maj 2022.

Nya SmartROC T35 och T40 är bland annat utrustade med en förbättrad varvtalskontroll. Den nya intelligensnivån skapar bättre bränsleeffektivitet med upp till fem procent.

–Denna produktuppdatering erbjuder våra kunder en mängd värdefulla funktioner och tillval, som i sin tur möjliggör mer drifttid och därmed också högre produktivitet. Med operatören i fokus har vi sett till att dessa modeller erbjuder fantastiska teknologiska lösningar som också är enkla att använda, säger Ulf Gyllander, global produktchef på Epiroc.

Båda modellerna erbjuder självdiagnostiska möjligheter, vilket ska ge effektiv felsökningsprocess och ökad drifttid. En annan smart lösning är möjligheten att automatiskt addera borrstänger under borrning. När hålet är komplett så flyttas borrstålen, med marginell hjälp från operatören.