Sandvik förvärvar amerikanskt verkstadsföretag

Foto: Sandvik

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva tillgångarna i det USA-baserade bolaget Peterson Tool Company, en leverantör av maskinspecifika skräddarsydda vändskärslösningar.

Produkterbjudandet inkluderar specialanpassade hårdmetallvändskär för högvolymproduktion i svarvnings- och spårsvarvningsapplikationer, primärt inom verkstads- och fordonssegmenten. Bolaget kommer att redovisas i affärsenheten GWS Tool i Walter, en division inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

-Förvärvet av Peterson Tool Company är helt i linje med vår strategi för skifte mot tillväxt. Det stärker vår närvaro på den nordamerikanska marknaden och är en fortsättning på GWS starka förvärvshistorik; säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

-Jag är nöjd med att vi fortsätter exevera på vår strategi för skifte mot tillväxt genom att utöka vårt erbjudande mot de viktiga verkstads- och fordonssegementen. Peterson Tool Company förbättrar ytterligare GWS starka position inom lösningar för skräddarsydda hårdmetallvändskär, och passar mycket väl i in i vårt affärsområde, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining Solutions.

PTC har 73 anställda, och huvudkontoret ligger i Nashville, USA. Under 2021 uppgick bolagets försäljning till  9 miljoner dollar.

Förvärvet väntas slutföras under det andra eller tredje kvartalet 2022.