Två spanska utmärkelser för MAN-bussar

Bussarna har utsetts till "Årets buss i Spanien" . Bakom priserna står en jury bestående av representanter för bussoperatörer och tekniska experter. Foto: MAN-buses

Det har nyligen delats ut två priser för bussar från MAN vid Spanish Transport Awards. Bussarna som har hyllats är turnébussen Neoplan Cityliner Platin och den nya linjebussen MAN Lion's Intercity LE.

Element som säkerhet, hållbarhet, komfort, ekonomi och flexibilitet ligger till grund för priserna. Den senaste generationen Neoplan Cityliner har tidigare blivit uttagen till "International Coach of the Year Award 2022" av en internationell jury bestående av fackpressjournalister från 22 europeiska länder.

National Transport Awards arrangeras av de spanska professionella tidningarna "Transporte 3" och "Viajeros".

Neoplan Cityliner

Neoplan Cityliner markerade med den speciella designen Platinum att modellen hade 50-årsjubileum förra året. Under denna långa period har Cityliner givetvis kommit i en rad nya utföranden. Platinumversionen har en kraftfull Euro 6 sexcylindrig motor kopplad till den mycket avancerade sexväxlade automatiska växellådan ZF EcoLife Coach 2. Bussen är packad med de allra senaste assistent- och säkerhetssystemen, inklusive det kamerabaserade spegelsystemet MAN OptiView.

MAN Lion's Intercity LE

MAN Lion's Intercity LE är däremot en helt ny produkt. På många sätt är detta en korsning mellan Lion's Intercity med normalt högt golv bak och låggolvsbussen Lion's City i fronten. Det har resulterat i ett betydligt förmånligare pris än en renodlad låggolvsbuss, samtidigt som man har fått fler sittplatser i färdriktningen bak.

Från och med början av året kommer MAN Lion's Intercity LE att levereras i versionerna 12,44 och 13,14 meter i längd. Från början av 2023 kommer bussen att vara i hybridversion och 2024 följer en treaxlig version på 14,46 meter.

 

...