Göteborgsföretag får prototyporder från Huawei

Foto: SHT

Det Göteborgsbaserade elektronikföretaget SHT Smart High-Tech meddelar att de fått en prototyporder för enheten SHT GT-TIM från den kinesiska 5G-leverantören Huawei Technologies.

Orderstorleken är 500 enheter och används till att utvärdera produkten för kundens applikationer i dess produktportfölj. Ordervärdet uppgår till cirka 100 000 kronor.

–Detta är ett stort steg för SHT att leverera en kundanpassad prototyp till en världsledande kund som Huawei. Det stärker vår bild av att SHTs produkter är väldigt tekniskt intressant och står ut i konkurrensen med andra termiska kylmaterial för elektronik i marknaden, säger SHT:s vd Thien Laubeck i ett pressmeddelande.

SHT har genom den patenterade produkten SHT GT-TIM utvecklat ett grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat ”thermal interface material”, TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion, enligt SHT.