Lesjöfors vinner pris i Ryssland

Sergey Chumakov. Foto: Lesjöfors

Lesjöfors har tilldelats en hedersutmärkelse i Ryssland för ”bidrag till utvecklingen av branschen för fordonskomponenter”. Priset kallas World Automotive Component WAC (Russia MAK) 2021 award.

Över 5 000 mässbesökare från tre olika mässor inom fordonskomponentindustrin i Sankt Petersburg, Moskva och Jekaterinburg röstade och Lesjöfors stod som vinnare av priset, meddelar Lesjöfors. Dessutom fanns även ett expertråd med representanter från myndigheter, grossistföretag, universitet, analysföretag samt motorjournalister som röstade separat, vilket sammanräknat med publikrösterna fastställde vinnaren.

De nominerade företagen bedömdes utifrån kriterier som leveranssäkerhet, tillgänglighet av företagets produkter hos distributörer och bredd på sortimentet. Produktkvalitet och kundnöjdhet var också viktiga faktorer.

Sergey Chumakov, marknadschef för Lesjöfors i Ryssland, säger i ett pressmeddelande:

–Lesjöfors har sett till att förse våra ryska bilister med produkter som håller i minst tio år. Vi är en av få leverantörer som har ett eget produktlager där 99 procent av vårt sortiment alltid finns i lager. Vi är mycket stolta över att få denna kvalitetsstämpel för vårt engagerade arbete och framtiden för Lesjöfors i Ryssland ser mycket ljus ut.

Organisationen som står bakom utmärkelsen omfattar förlaget Max Media, mässan Automechanika (MIMS) samt analysbyrån ASM-Holding.

Lesjöforskoncernen levererar ett brett sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer.