Ny vd för Sverull ElektroDynamo AB

Foto: Axel Johnson International

Fredrik Stjernholm har utsetts till ny vd för Sverull ElektroDynamo AB, ett av Axel Johnson Internationals bolag inom affärsområdet Power Transmission Solutions. Fredrik tillträder sin nya roll omgående.

– Fredrik har under sina 11 år på Sverull, varav de senaste fem åren som ekonomichef, haft en viktig roll i att styra Sverull framåt och varit en betydande ledargestalt i företaget. Det ska bli mycket spännande att följa den fortsatta utvecklingen av bolaget under Fredriks ledarskap, säger Ola Sjölin, Managing Director, Power Transmission Solutions, i ett pressmeddelande.

Fredrik efterträder tidigare vd Martin Elm som har valt att lämna Sverull efter tre år i bolaget. Processen för att hitta en ersättare till rollen som ekonomichef är igång. Tills vidare kommer Fredrik agera både som ekonomichef och VD.

Axel Johnson International är en privatägd svensk industrigrupp som består av 150 bolag i 30 länder. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions and Transport Solutions.