Ahlsell utser ny koncernchef

Claes Seldeby ny vd och Koncernchef för Ahlsell. Foto: Ahlsell

Ahlsells styrelse har utsett Claes Seldeby till ny vd och koncernchef för Ahlsell-gruppen. Claes kommer tills vidare också att bibehålla ansvaret för Ahlsells verksamhet i Sverige och relaterade områden. Claes börjar sin nya position 1 augusti 2021. I samband med tillsättning av ny koncernchef föreslås Johan Nilsson ta över som Ordförande för Ahlsell.

Sören Vestergaard-Poulsen, styrelseordförande, kommenterar: Med Claes Seldeby bygger vi vidare med en mycket kommersiell och affärsorienterad ledare med en stark meritlista. Claes har i sin roll som vd för Ahlsells svenska verksamhet under lång tid visat prov på utmärkt ledarskap och utvecklat bolaget positivt. Det känns därför naturligt att Claes övertar rollen efter Johan Nilsson som lotsat Ahlsell-gruppen mycket väl de senaste sex åren och nu väljer att lämna över det operativa ansvaret. Vi ser fram emot att stötta Claes i hans arbete med att fortsätta att utveckla Ahlsell, både organiskt och genom förvärv.

Johan Nilsson, nuvarande vd, kommenterar: Efter 13 år med Ahlsell och sex år som vd och koncernchef känns det naturligt att lämna över stafettpinnen till Claes som har gjort en enastående insats under de år han lett Ahlsell Sverige.  Claes har befäst bolagets marknadsledande position samtidigt som han drivit på den digitala utvecklingen inom bolaget. Jag har uppskattat mycket att vara en del av resan i att göra vårt företag till en världsledande distributör med ett starkt hållbarhetsfokus. I samspråk med CVC Capital Partners ser jag fram emot att tillträda som ordförande för Ahlsell-gruppen i samband med min avgång, där jag kan fortsätta att bidra till framtida tillväxt och framgång för Ahlsell.

Claes Seldeby, tillträdande VD säger: Det gläder mig att ta över vd-skapet för hela Ahlsell-koncernen och fortsätta det positiva utvecklingsarbete som framgångsrikt genomsyrar Ahlsell. Ahlsell har en stark kultur tvärs bolaget i alla dess marknader och segment, och jag är hedrad över att leda Ahlsells anställda och fortsätta den framgångsrika resan.