Stor efterfrågan på industrimontörer säkrar utbildning

Josef Nagy, affärsområdeschef på Montico. Foto: Montico

Montico, ett Tranåsbaserat matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom blanda annat rekrytering, meddelar att de vunnit Arbetsförmedlingens upphandling för industrirörsmontörutbildning och får därmed fortsätta att driva sin skolverksamhet på Hammarö i fyra år till.

– Vi ser en stor efterfrågan på industrirörmontörer så det känns jätteroligt och angeläget att kunna erbjuda den här utbildningen även i fortsättningen, säger Josef Nagy, affärsområdeschef Montico, i ett pressmeddelande.

Montico har bedrivit arbetsmarknadsutbildningen för industrirörmontör på Hammarö mellan 2012-2016 och nu står det alltså klart att de får driva den vidare i ytterligare fyra år.

– Utbildningen är framtagen i samarbete med företag i branschen för att säkerställa att den ger de kunskaper som efterfrågas av arbetsgivare. Den ger en mycket bred kompetens vilket gör att det finns stora möjligheter till jobb efter avslutad utbildning, säger Josef Nagy.

Montico utbildar årligen cirka 25 nya industrirörmontörer och enligt företaget har 70 procent fått jobb direkt efter avslutad utbildning.