Valmet Automotives rekryterar ny personal till fabriken i finländska Nystad

Valmet Automotives bilfabrik i Nystad. BILD: VALMET AUTOMOTIVE

På grund av coronapandemin sker rekryteringen till Valmet Automotives fabrik i finländska städerna Nystad och Salo via internet. Två separata infopaket har utarbetats för att locka nyanställda.

Det finländska företaget Valmet Automotive, serviceproducent inom bilindustrin, rekryterar ny personal till sina fabriker i Nystad och Salo.

Sammanlagt anställs 700 personer till bil- och batterifabriken i Nystad. Till batterifabriken i Salo anställs totalt 300 personer för batteritillverkning och olika stödtjänster.

I båda fallen handlar det om fasta anställningar.

 På grund av coronapandemin sker rekryteringen i hög grad via internet. Två separata infopaket har utarbetats för att locka nyanställda, det ena för personer intresserade av batteritillverkning och det andra för personer intresserade av bilbyggande.

Ansökan sker via Valmet Automotives webbplats.

Batterifabrik

För att undvika onödiga transporter ska Valmet Automotives nya batterifabrik enligt beställarens önskemål byggas i Tyskland.

Valmet Automotive, har beslutat att bygga en ny batterifabrik i Kirchardt i Tyskland.

Den nya fabriken i Tyskland är företagets första fabrik utanför Finlands gränser. Fabriken väntas bli klar i mitten av 2022 och ska sysselsätta omkring 160 personer.

 Batterifabriken i Salo ska utvidgas och i Nystad väntas en ny fabrik stå klar inom kort.