Innovativa plattformen i4 MEETING för VR-möten skapar virtuell verklighet

Den nyutvecklade i4 MEETING VR-plattformen gör det nu möjligt för användare över hela världen att mötas online i en individuellt utformad virtuell värld. Användare kan nu skapa sina egna VR-världar. Bild:CAD Schroer

Den nya plattformen för virtuella VR-möten är nu officiellt tillgänglig. Användare kan nu träffas med sina egna modeller i virtuell verklighet i Cambridge, Storbritannien, Pittsford, New York eller någon annanstans.

Onlinemöten är redan en del av vardagen för många företag. Personal och kunder träffas regelbundet online för att diskutera projekt och förmedla presentationer. Men upplevelsen är begränsad till att visa produktvideor och bilder som inte ger en verklig känsla av storlek och utrymme.

Det finns inte heller något gemensamt rum eller utrymme där deltagarna kan samlas för att realistiskt kunna se och ”varsebli” dessa produkter.

Upplev online-möten på ett innovativt sätt

Med i4 MEETING har online-mötet uppfunnits på nytt för att ge en delad upplevelse för alla deltagare i virtual reality (VR).

Företag kan skapa VR-världar som innehåller sina egna 3D-produktmodeller. Deltagarna kan sedan uppleva dessa VR-världar med en PC, surfplatta eller VR-glasögon. I4 MEETING är en helt nyskapande möteslösning som nu är verklighet.

Enkel åtkomst genom ett mångsidigt utbud av kunder

Tillgång till en i4- MEETING kan ske via webbläsare, surfplatta, PC eller VR-glasögon. Användare väljer helt enkelt en avatar, ett visningsnamn och går sedan med i mötet. De kan sedan röra sig fritt runt VR-världen och också se avatarer och namn på andra deltagare.

i4 MEETING-klienten som används för att komma åt mötet avgör hur realistisk och uppslukande den virtuella mötesupplevelsen kommer att bli. Naturligtvis uppnås den högsta nedsänkningsnivån genom att använda VR-glasögon, vilket gör det möjligt för användare att uppleva det virtuella mötet mycket realistiskt.

Upplev VR-möten själv "just nu"

Möjligheterna att skapa innovativa mötesupplevelser med i4 MEETING är nästan obegränsade. För alla som vill uppleva ett i4-MEETING finns flera provmöten med olika VR-världar tillgängliga. Användare kan fördjupa sig i VR-världar som innehåller hela fabriker, växter och byggnader.

CAD Schoer anpassar

CAD Schroer är ett globalt mjukvaruutvecklingsföretag och leverantör av digitaliserings- och teknikprogramvarulösningar som hjälper till att höja produktiviteten och konkurrenskraften hos kunder som arbetar inom tillverkning och processteknik, inklusive bilindustrin och dess försörjningskedja, energisektorn och allmännyttiga företag.

CAD Schroer har kontor och dotterbolag i hela Europa, Storbritannien och i USA. CAD Schroers produktportfölj innehåller 2D/3D CAD, anläggningsdesign, fabrikslayout och datahanteringslösningar.

Kunder i 39 länder litar enligt tillverkaren på M4 DRAFTING, M4 PLANT, M4 ISO och M4 P & ID FX för att dessa kan erbjuda en effektiv, flexibel och integrerad designmiljö för alla faser av produkt- eller anläggningsdesign, vilket minskar kostnaderna samtidigt som kvaliteten höjs.CAD Schroers produktportfölj innehåller också lösningar som i4 AUGMENTED REVIEW, i4 AUGMENTED CATALOG och i4 VIRTUAL REVIEW, som gör att CAD-data kan användas direkt i förstärkt (AR) och virtual (VR) verklighet.

Dessutom arbetar CAD Schroer nära sina kunder för att skapa anpassade AR/VR- eller IoT-lösningar (Internet of Things). CAD Schroer lägger tonvikten på nära kundpartnerskap och stöder sina kunders mål genom omfattande konsulttjänster, utbildning, utveckling, mjukvarusupport och underhållstjänster.