Mikael Fränckel ny vd för Sekab

Foto: Sekab

Mikael Fränckel har utsetts till ny vd  och koncernchef för kemiföretaget Sekab.

– Tiden för Sekabs erbjudande är rätt nu, men vi behöver öka fokus och höja takten om vi ska kunna ta tillvara på möjligheten. Vi är glada att Mikael Fränckel vill ta sig an denna uppgift. Hans omfattande erfarenhet från processindustrin, hans tydliga ledarskap och hans framåtlutade syn på affärsutveckling kommer att göra oss starkare i denna viktiga fas, säger Gunnar Olofsson, styrelseordförande Sekab.

Mikael Fränckel är idag affärsområdeschef för processindustri på teknikkonsultföretaget AFRY (tidigare ÅF) med huvudansvar för AFRY:s erbjudande på området i såväl Sverige som Nordamerika. Han är i grunden ingenjör från Mittuniversitet och har utbildats i ledarskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Han bor i Örnsköldsvik.

– Under mina drygt 20 år i branschen har jag följt ett stort antal företag på den resa Sekab nu vill göra och vet vad som krävs. Jag ser tydligt att marknaden efterfrågar fler gröna lösningar som Sekab ska kunna erbjuda, men vet också hur snabbfotade andra kan vara. Sekabs potential är stor. Jag vill driva på utvecklingen och stärka Sekabs position lokalt, regionalt och globalt, säger Mikael Fränckel.

Mikael Fränckel tillträder som VD under våren 2021.