Mycronic satsar på maskinuppkoppling till applikationer inom Industri 4.0

Bild: Mycronic

Svenska Mycronic, ett företag som förser elektronikindustrin med flexibel produktionsutrustning, har offentliggjot ett nytt strategiskt samarbete med Cogiscan, en leverantör av lösningar för spårbarhets- och styrningslösningar (TTC) och sakernas internet för industrin (IIoT). Samarbetet handlar om att tillhandahålla maskinuppkoppling till applikationer inom Industri 4.0.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Mycronic för att komplettera deras innovativa utrustning och mjukvara för kretskortstillverkning med vår robusta IIoT-teknologi, säger Vincent Dubois, vd för Cogiscan.

Samarbetet syftar till att stärka Mycronics aktuella utbud genom att erbjuda plug-and-play-lösningar för maskinkommunikation, genom tillämpning av standardprotokoll som CAMX, CFX och SECS/GEM samt skräddarsydda gränssnitt till egenutvecklade och kommersiella MES, till kunder som kopplar upp hela sin fabrik och gör den smart. Elektroniktillverkare som vill digitalisera hela sin verksamhet kan förvänta sig en snabbare effekt av sina investeringar (time-to-value) samt en mer flexibel och produktiv fabriksmiljö i framtiden, enligt Mycronics.

– Att digitalisera fabriker har blivit en topprioritering för dagens elektroniktillverkare och en välfungerande kommunikation i hela fabriken är nyckeln till att skapa morgondagens lösningar för Industri 4.0. Vi är övertygade om att Cogiscans teknologi och expertis inom uppkoppling är en utmärkt tillgång för att vi ska kunna hjälpa våra kunder till framgång, säger Clemens Jargon, tillförordnad Sr VP Assembly Solutions High Flex på Mycronic.