Hexagon stärker sin produktportfölj inom smart tillverkning genom förvärv

Foto: Hexagon

Hexagon tecknade nyligen ett avtal om förvärv av D.P. Technology Corp. (D.P. Technology), ett ledande bolag inom CAM-teknik (datorstyrd tillverkning).

Bolagets flaggskeppsprodukt, ESPRIT CAM System, är en smart lösning som stöder alla olika typer av CNC-maskiner genom ett enhetligt användargränssnitt och arbetsflöde. Systemet tillhandahåller effektiv programmering, optimering och simulering för ett stort antal applikationer inom precisionstillverkning.

 

ESPRIT, som är välkänt för dess optimerade och exakta G-kod (det programmeringsspråk som styr automatiserade maskinverktyg), erbjuder en plattform för digitala tvillingar som används för modellering av färdiga komponenter, maskinverktyg och CNC-maskiner. Algoritmer byggda på artificiell intelligens eliminerar behovet av manuella justeringar och förser maskinoperatören med större kontroll och tillförlitlighet. Resultatet blir enklare programmering, förlängd livscykel för maskinverktygen, kortare ledtider och förbättrad produktivitet, skriver Hexagon i ett pressmeddelande.

– D.P. Technology är ett innovativt bolag med starkt fokus på utveckling av smart, datadriven teknik för lösningar inom tillverkningsindustrin. I kombination med vår befintliga mjukvaruportfölj för smart tillverkning, befästs vår marknadsledande position inom CAM-teknik, inte minst inom CNC-processer. Dessutom har D.P. Technology framgångsrikt byggt upp ett etablerat nätverk med ledande leverantörer av industrimaskiner och andra experter inom tillverkning, vilket kommer vara ett värdefullt tillskott till vårt öppna och sömlösa ekosystem av tillverkningslösningar, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

 

D.P. Technology är baserat i Camarillo, Kalifornien, och har cirka 260 anställda på 27 orter globalt. Under 2019 uppgick företagets omsättning till 35 MEUR.