Nabo förvärvar inom fastighetsförvaltning

Vill bli Sveriges ledande förvaltare av flerbostadshus. Arkivbild

Nabo förstärker sin position i Skåne genom att två till bolag inom fastighetsförvaltning ansluter sig – BoNea och Akevo. Förvärven är det andra och tredje på kort tid som innebär att Nabo utökar sin marknadsandel och lokala närvaro i Skåneregionen.

– Med dessa två starka bolag samt förvärvet av Örehus i Skåneregionen tar vi några rejäla kliv på vår resa att forma framtidens förvaltning och bli Sveriges ledande förvaltare av flerbostadshus. Vi leder digitaliseringen inom branschen samtidigt som vi växer snabbt både organiskt och genom de förvaltare som nu ansluter sig till Nabo, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

Skånska BoNea och Akevo som erbjuder ekonomisk förvaltning till bostadsrättsföreningar ansluter sig till Nabo. Med förvärvet av Örehus Fastighetsförvaltning i början av september har nu tre bolag i Skåne anslutit sig, vilket innebär att Nabo blir en mycket stark helhetsleverantör inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning med lokal förankring. Tillsammans har BoNea och Akevo 20 medarbetare, cirka 250 kunder och 17 miljoner kronor i omsättning med en mycket god tillväxt och lönsamhet. BoNea blev även utnämnt till DI Gasell 2019 samt till Superföretag i Veckans affärer 2019.

Ägarbytet innebär att bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skåne nu kan få hjälp av en väletablerad helhetsleverantör för alla typer av tjänster inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning. Digitaliseringen inom branschen som pågår för fullt tar även ett kliv framåt, där kunderna på sikt kommer få tillgång till Nabos digitala plattform och även nya smarta digitala verktyg.

– Vi är glada över att bli en del av Nabo som ligger långt fram inom såväl digitaliseringen av fastighetsförvaltning som att skapa en utvecklande arbetsplats. För oss var det viktigt att få en ägare som vill fortsätta arbetet med att satsa på tillväxt liksom att utveckla vår verksamhet, och jag kan inte tänka mig ett bättre val än Nabo i det fallet, säger Sven Nilsson, vd för BoNea och Akevo.