Dacke Industri köper LGL Construction

LGL Construction är ett småländskt företag som erbjuder lösningar inom stålbyggnation. Foto: LGL Construction

Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i LGL Construction. LGL är ett småländskt företag som erbjuder kompletta lösningar inom stålbyggnation där man konstruerar, tillverkar och monterar bland annat stålkonstruktioner för industri, logistik, butik samt lagerinredning.

LGL är beläget i Smålandsstenar, har ca 43 anställda och omsätter omkring 200 miljoner kronor.  Företaget firade sitt 50 årsjubileum 2017 och har sedan starten haft ett tydligt fokus på att växa med sina kunder.  På LGL jobbar man efter övertygelsen att små detaljer gör stor skillnad så att kunden får kostnadseffektiva och funktionella produkter. Marknaden är främst i Sverige och Norden.

– LGL är ett mycket välskött och hälsosamt bolag inom ett affärsområde där vi i Dacke Industri har god erfarenhet. Vi ser fram emot att få vidareutveckla det som Mats Holmqvist och anställda har byggt upp. Relationerna mellan kunder och LGL är mycket djupa och långsiktiga och det är på det sättet vi inom Dacke Industri gillar att arbeta, säger Lars Fredin, vd och koncernchef på Dacke Industri.

Den befintliga ledningen i LGL Construction fortsätter i sina roller med Fredrik Holmqvist som vd. Ledningen kommer att jobba vidare för att stärka bolagets position som en komplett leverantör av lösningar inom stålbyggnation.

Fredrik Holmqvist, vd för LGL Construction kommenterar:

– Vi har haft starka år bakom oss och tillsammans med Dacke Industri ser vi goda möjligheter att ytterligare kunna stärka våra positioner och fortsätta att utveckla bolaget. Trots utmanande tider har vi fått in ett antal nya och spännande projekt så vi ser med tillförsikt fram mot hösten.