Metso installerar kompressor i megaformat vid sin fabrik i Trelleborg

Foto: Metso

Metso installerar en kompressor i megaformat vid sin fabrik i Trelleborg. Genom sin storlek och robusthet kan pressen producera reservdelar som väger upp till 8 ton.

Produktion väntas starta i maj. Pressen som installeras i Sverige är den första i en serie om tre liknande maskiner, till ett totalt värde av 10 miljoner euro.

På grund av COVID-19-pandemin och de strikta reserestriktioner som råder genomför ett tajt team på Trelleborg-fabriken installationen med hjälp av fjärrsupport från leverantörens experter i Australien och Kina.

Den modulära presskonstruktionen kommer tillsammans med ökad produktionskapacitet att möjliggöra för Metso att utöka sitt sortiment, både vad gäller storlekar och typer av tillverkade produkter.

– Vi utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att förbättra vår flexibilitet för att tillgodose våra gruvkunders behov globalt. För våra kunder innebär möjligheten att förvärva och använda större förbrukningsvaror av hög kvalitet i processen längre driftstid och minskar den tid som krävs för underhållsarbeten. Den nya pressen har utvecklats tillsammans med leverantören och använder unik, innovativ teknik, säger Sami Takaluoma, vd för Metsos förbrukningsaffär.