Kärcher Group förvärvar bolaget GmbH Max Holder

Sammanslagningen gör att Belos verksamhet i Tranås att läggas ned. Foto: Kärcher

Kärcher Group har förvärvat bolaget GmbH Max Holder, en av de ledande och mest erfarna tillverkarna av redskapsbärare i världen. Det starka varumärket Holder kommer att bevaras. Holder har sin placering i Tyska Reutlingen. Huvudkontoret kommer att expandera och bli det nya kompetenscentret för markvårds- och renhållningsmaskinerför hela Kärcher Group. Endast små anpassningar förväntas behöva göras i sammanslagningen med produkterna i Kärcher och Belos produktportfölj. Synergierna för FoU, produktion och inköp är väldigt goda.

I samband med detta kommer Belos verksamhet i Tranås att läggas ned och flytta till det nya kompetenscentret i Reutlingen. Flytten berör 13 st medarbetare, vilka blivit varslade. Verksamheten i Tranås kommer att fasas ut under hösten 2020. Bakgrunden till sammanslagningen av de två varumärkena Kärcher och Holder är de stora synergierna inom sälj- och service samtidigt som sammanslagningen motiverar ökade investeringar inom produktsegmentet.
 
Kärcher är ett helägt dotterbolag till det tyska moderbolaget, Alfred Kärcher GmbH & Co. KG. Företagets huvudkontor finns i Göteborg och med säljare, återförsäljare och servicepartners i hela landet.