Bygma säljer plåtverksamheten till Nordprofil Byggplåt

Bygmas anläggning i Skellefteå. Foto: Bygma

Bygma Sverige har under många år drivit en grossistverksamhet som fungerat som leverantör till plåtslagerier och byggare i Norrbotten. I linje med en ny tillväxtstrategi så renodlar man nu genom att sälja plåtverksamheten till Nordprofil Byggplåt, som också i sin tur startar tillverkning i Luleå.

Nordprofil Byggplåt förvärvar Bygmas grossistverksamhet inom plåtprodukter som är en separat verksamhet utanför byggvauhandeln. Jens Hardegård är vd för Nordprofil Byggplåt som utöver verksamheten i Luleå även omfattar Vännäs Plåt och Johansson Plåt, två regionala producenter av takplåt och plåtdetaljer.

– Luleå har en stark tradition av tillverkning av takplåt, sedan länge har ingen tillverkare funnits på orten men genom den här affären etablerar vi återigen en produktionsanläggning av takplåt i kommunen. Med Nordprofils starka produktprogram och kompletta lösningar, med material från SSAB, hoppas vi kunna attrahera många kunder, såväl gamla som nya! Vi tar över en väl etablerad verksamhet från Bygma och börjar tillverkningen i liten skala men vi hoppas norrbottningarna snabbt ska finna fördelarna med både tillverkning och försäljning direkt från oss, säger Jens Hardegård, vd och koncernchef Nordprofil Byggplåt.

Försäljningen av grossistverksamheten i Luleå går i linje med Bygmas tillväxtstrategi på den svenska marknaden, inom renodlad byggvaruhandel.

– I Bygmas resa kring att bli topp tre inom byggmaterialhandel i Sverige, så ingår att renodla och fokusera på det vi kan allra bäst dvs renodlat byggmaterial. I och med den här affären stärker vi vår framtida strategi samtidigt som vi skapar ett unikt samarbete med Nordprofil som lokal tillverkare och leverantör av plåt. Det stärker vårt erbjudande och möjliggör en ännu högre servicenivå till våra kunder,säger Peter Lindström, vd för Bygma Sverige.