Celab Communications förvärvar Teleteknik EC

Med förvärvet stärker Celab närvaron i Stockholmsområdet. Foto: Celab

Teleteknik inledde verksamheten 1991 och har sedan dess, precis som Celab, varit verksamma inom verksamhetskritisk kommunikation med tyngdpunkt på kommunikationsradiosystem från Motorola Solutions. Teleteknik är en för branschen högt ansedd aktör och har en kompetensprofil och ett kontaktnät som mycket väl kompletterar Celab’s befintliga verksamhet.

– Det är med glädje och tillförsikt vi fullbordar detta förvärv. Vi ser att Teleteknik tillför relevant kompetens för att både stärka oss inom kundsegment där vi är något svagare men också höja oss ytterligare inom områden där vi redan är starka. Kort sagt, ett perfekt tillskott, säger Mats Sernvik, vd, Celab Communications.

Teleteknik kommer under året att fusioneras helt med Celab. Det innebär att all verksamhet flyttas till Celab’s anläggning i Hägersten som då också kommer förstärkas med tre nya erfarna och kunniga medarbetare inom projektledning, teknik och försäljning.

Som tidigare delägare av Teleteknik är det med stor tillit som vi lämnar över rodret till en så stark ägare som Celab. Här kommer vi att få möjligheten att förvalta och utveckla vårt arv samt fördjupa samarbetet med både befintliga och nya kunder, säger Victor Castro Teleteknik.