Kronos Titan digitaliserar exporthanteringen

Kronos Titans produktionsanläggning i Frederikstad. Foto: Kronos Titan

Titandioxidtillverkaren Kronos Titan väljer Descartes molnbaserade plattform för att underlätta sin tullhantering. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen, Global Customs and Transport, kommer Kronos snabbt och effektivt kunna hantera kommunikationen med tullmyndigheter. Kronos Titan tillverkar det icke-organiskt sammansatta pigmentet och effektiva blekmedlet titandioxid som står för den vita färgen i bland annat papper, tandkräm, solkräm och kosmetik. Nu har företaget valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att säkra sin exporthantering. 

– Vi är väldigt stolta över att Kronos Titan har valt vår lösning GCT. Genom användningen av vår molnbaserade plattform får Kronos flera fördelar. Exempelvis möjligheten att ta emot och hantera tulldokument elektroniskt. De kommer också kunna växa med lösningen då plattformen är en del av vårt Global Logistics Network, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes.

Med en molnbaserad plattform samt implementeringen av den nya GCT-lösningen mot SAP underlättas kommunikationen mellan Kronos och tullmyndigheter. Tullhanteringen blir inte bara enklare och mer effektiv utan den uppdateras och anpassas också till nya och förändrade krav från tullmyndigheterna och transportföretag.

– Med Descartes lösning kan vi både skapa snabbare och säkrare dokument. Detta är nödvändigt för att hantera och säkra vårt stora varuflöde, säger Mai-Lill Stuen, Department Manager Customer Service & Shipping på Kronos Titan AS.