Heco säljs till Volati

Volati förvärvar samtliga aktier i Heco Nordiska. Foto: Heco

Volati har förvärvat samtliga aktier i infästningsleverantören Heco Nordiska. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsområde Handel. Heco omsatte 183 miljoner kromor under 2019.

– Tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker affärsenheternas marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier. I Heco Nordiska förvärvar vi ett välskött bolag med god lönsamhet och en stark marknadsposition inom nischen infästningsprodukter, säger Håkan Karlström, chef för affärsområde Handel.

Heco har sitt säte i Hillerstorp och är sedan länge en etablerad partner för professionella kunder inom bygg-, stål- och plåtentreprenader. Företaget utvecklar och marknadsför ett brett sortiment av skruv och infästningsprodukter, från de allra senaste skruvinnovationerna till konventionella trallskruvar. Produkterna återfinns inom järn-, trä- och byggfackhandeln.

– Med Heco kommer vi att stärka och komplettera affärsområdets befintliga erbjudande inom professionella infästningsprodukter, vilket är en viktig del i arbetet med att utveckla affärsområdet, säger Håkan Karlström.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från januari 2020. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat för 2020.