Husqvarna Group tillsätter ny vd och koncernchef

Henric Andersson blir ny vd och koncernchef för Husqvarna Group. Foto: Husqvarna

Styrelsen för Husqvarna har utsett Henric Andersson att efterträda Kai Wärn som vd och koncernchef för Husqvarna Group med tillträde 2 april 2020, i samband med bolagsstämman 2020. Kai Wärn kommer då att avsluta sin anställning som vd och styrelseledamot, men kommer att fortsätta som senior rådgivare åt Styrelsen under 2020.

– Jag är väldigt glad att vår nya koncernchef och vd för Husqvarna Group, Henric Andersson, har arbetat och utvecklats inom gruppen under 22 år. Henric är en stark och välrenommerad ledare med starkt affärs och teknikfokus. Han har en väldigt bred erfarenhet inom gruppen och har innehaft ett antal roller inom kommersiell park och trädgårdsskötsel, inom Husqvarna Construction och inom koncernens teknologienhet innan han utnämndes till Divisionschef, Construction Division år 2015, som han framgångsrikt har utvecklat, säger Tom Johnstone, Styrelseordförande i Husqvarna.

– Vi går in i nästa fas i Gruppens utveckling som bygger på det fundament som vi har utvecklat över de senaste åren. Gruppens nya strategi presenterades nyligen på en kapitalmarknadsdag och Henric, som en medlem av koncernledningen, spelade en nyckelroll i utvecklingen av den strategin.

Henric Andersson är för närvarande divisionschef för Construction Division i Husqvarna Group och har varit medlem av koncernledningen sedan 2012. Han är född 1973 och är Civilingenjör i Industriell Ekonomi, Tekniska högskolan vid Linköpings universitet.

– Jag och hela Styrelsen vill rikta ett stort tack till Kai för hans ledarskap av Husqvarna Group sedan 2013 och det mycket fina arbete han har utfört. Resultaten kan tydligt ses i perioden både i den finansiella utvecklingen och totalavkastning för aktieägarna, säger Tom Johnstone.

– Jag är stolt över det vi har åstadkommit beträffande förstärkningen av vår konkurrenskraft, speciellt inom områden som robotgräsklippare, omställningen från bensin till batteriprodukter och teknologi inklusive uppkopplade lösningar som Smart Garden. Vi har också genomfört organisatoriskt transformativa förändringar i syfte att öka fokus på våra slutkunder och viktiga varumärken, som vi genomfört via vår Divisionsstruktur, säger Kai Wärn, vd och Koncernchef Husqvarna Group.