Newton Nordic tar order från SpiderCam

Spidercam är en tjänsteleverantörer av 3D-vajersystem. Foto: Spidercam

Newton Nordic har erhållit ytterligare en order från vajerkamerakoncernen SpiderCam till ett värde av cirka 1,5 miljoner kronor. Ordern omfattar ett flertal system ur produktserien Newton S2 4K. Leverans av ordern kommer ske under perioden december 2019 till februari 2020. 

Newton Nordic är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang.

I september 2017 meddelade Intuitive Aerial att SpiderCam valt bolaget som teknikleverantör till deras produktsatsning SpiderCam Light. Ordern var en fortsättning på det samarbete som inletts mellan bolagen. Samarbetet förväntas leda till ytterligare beställningar framöver.

Spidercam är en tjänsteleverantörer av 3D-vajersystem, med kontor i Österrike, Tyskland, USA och Australien, och levererar löpande tjänster och teknik till världskända, storskaliga produktioner som Fotbolls-VM, Fotbolls-EM, Olympiska Spelen, Champions League och Formel 1.