Sensys Gatso säljer tjänster för cirka 130 miljoner kronor i Australien

Sensys Gatso Group utökar affären i Australien. Arkivbild: Sensys Gatso

Sensys Gatso Group kommer genom sitt dotterbolag, Sensys Gatso Australia, att utvidga sitt Trafikövervakning som tjänst-kontrakt, TRaaS, med 8,7 miljoner AUD under 6 år, motsvarande 55 miljoner kronor.

Den 11 december 2019 mottog Sensys Gatso Australia en order för leverans av ytterligare fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem till delstaten Victoria. I samband med denna order och med hänvisning till pressmeddelandet den 5 april 2019 kommer mängden fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem som används  i fält att öka under år 2020. Med denna systemökning ökar TRaaS-underhållstjänsten till Serco Traffic Camera Services för delstaten Victoria till ett totalt kontraktsvärde för tjänster på cirka 130 miljoner kronor under 6 år.

Denna nya systemorder utvidgar det befintliga TRaaS-underhållet för den ursprungliga mängden fordonsmonterade trafiksäkerhetssystemen under de kommande 6 åren. Som en del av avtalet förväntas de beställda ytterligare systemen läggas till TRaas-kontraktet gradvis allteftersom de tas i drift.

Sensys Gatso Australias vd Enzo Dri kommenterar: ”Med introduktionen av de nya fordonsmonterade trafiksäkerhetssystemen i delstaten Victoria, har Sensys Gatso-teamet åtagit sig att tillsammans med delstaten och Serco Traffic Camera Services etablera en supportlösning för hög upptid. Vår support och service kommer att ge staten Victoria förmågan att maximera effekten av den nya tekniken i syfte att avskräcka fortkörning och förbättra säkerheten på vägnätet.”