Nedräkningen har startat för Scandinavian XPO

Ska bli en destination för hela event-, mäss- och mötesbranschen. Bild: Scandinavian XPO

Mötesarenan Scandinavian XPO håller just nu på att växa fram. Sveriges nya mötesdestination blir över 40 000 kvadratmeter stor och kommer innehålla tre mässhallar, hotell, restauranger, eventytor, konferensrum, träningscenter och aktiviteter som engagerar. Om ett år, i november 2020, ska allt stå färdigt.

Området kring Arlanda flygplats, Airport City Stockholm, är inne i en expansiv fas. Intresset för etableringar är enormt, det finns stora outnyttjade markområden som flera aktörer nu ser stor potential i. Det är en ny flygplatsstad som håller på att växa fram runt flygplatsen. Inom en tio års period beräknas området dubblera arbetstillfällena till cirka 50 000 anställda. Det byggs ett flertal nya hotell, kontor, utbildningsanläggningar, restauranger etc. och mitt i den växande flygplatsstaden skapas nu Sveriges nya mäss-, event- och mötesplats, Scandinavian XPO.

– Vår ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer. Dessutom är det så att om du i framtiden ska vara en attraktiv och spännande mötesarena behöver du idag helt andra faciliteter än vad som krävdes tidigare och det är en av anledningarna till varför vi satsar på en helhetslösning för våra eventbesökare. Exempelvis genom träning- och hälsofrämjande aktiviteter, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Nedräkningen har börjat – det här innehåller den nya mötesdestinationen Scandinavian XPO ska bli nordens närmaste mötesplats med utrymme för över 5000 besökare. Det är den tidigare Eurostop-byggnaden invid E4:an som byggs om och när allt är klart i slutet av 2020 ska Scandinavian XPO inrymma tre mässhallar, hotell i samarbete med Petter Stordalen samt faciliteter som träningsanläggning, skjutbana och läkarmottagning. Anläggningen kommer bli Nordens mest centrala mötesanläggning med alla Skandinaviens huvudstäder inom en timmes radie. En självklar destination för hela event-, mäss- och mötesbranschen.

I Scandinavian XPO finns även Quality Airport Hotel Arlanda som nyöppnas i november 2020 med en ny tillbyggnad samt en omfattande renovering av det befintliga hotellet och utökar i och med detta till 421 hotellrum och en total mötesyta på över 2300 kvm. Ytterligare cirka 50 longstay-enheter färdigställs till mars 2021. Under den pågående renoveringen är hotellet öppet som vanligt.

– Vi får mycket positiv respons från mötesbranschen angående Scandinavian XPO. Vi ser att det arbete vi gör har resulterat i att det redan är näst in till fullbokat de första två kvartalen, avslutar Dieter Sand.