Atlas Copco köper tyskt företag inom industriella appliceringslösningar

Förvärvet ska stärka Atlas Copcos position inom industriella appliceringslösningar. Foto: Atlas Copco

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Scheugenpflug. Bolaget erbjuder appliceringslösningar, däribland industriell sammanfogning med lim och potting (en form av ingjutning av elektroniska komponenter), som används i ett flertal industrier.

Scheugenpflug har över 600 anställda och bolaget har sitt säte i Neustadt an der Donau nära München. 2018 hade Scheugenpflug intäkter på omkring 850 miljoner kronor. Scheugenpflug är specialiserade på automatiserade systemlösningar, som till exempel appliceringsceller och vakuumkammare för ingjutning.

Förvärvet av Scheugenpflug, som är ett framgångsrikt bolag med erfarna medarbetare, kommer att stärka vår position inom industriella appliceringslösningar. Lösningarna används främst i fordonsindustrin, medicinsk industri och maskinindustrin”, säger Henrik Elmin, affärsområdeschef Industriteknik.  ”Förvärvet kommer att komplettera och bredda vårt erbjudande mot en större kundgrupp”.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Den förvärvade verksamheten kommer att bli en del av Atlas Copcos division Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industriteknik.