SSAB i Borlänge uppgraderar portstyrningen

Har samarbetat med SSAB sedan radiostyrningens födelse i början av 60-talet. Foto: SSAB

Åkerströms Björbo har mottagit en stor radiostyrningsorder från tillverkaren av höghållfast stål, SSAB i Borlänge. Ordern består av Åkerströms robusta radiostyrningssystem Sesam 800 avsett för utbyten av befintliga äldre Åkerströms radiosystem för öppning/stängning av alla SSABs industriportar och grindar.

Sesam 800 systemet inkluderar sändare, som kan öppna/stänga upp emot 999 portar/grindar, tillhörande hållare och väggmonterad mottagare. Sändarna placeras i produktionshallarnas truckar som hämtar och lämnar gods och där truckföraren med en enkel knapptryckning öppnar/stänger vald port/grind.

– Vi är mycket glada att SSAB ger oss fortsatt förtroende och erkännande som en prioriterad leverantör av kvalitetssäkrad, robust radiostyrning till deras portar och grindar, säger Anna Stiwne, vd Åkerströms Björbo.

– Vi har samarbetat med SSAB sedan radiostyrningens födelse i början av 60-talet, och detta är ytterligare ett bevis på att Åkerströms är ett varumärke med högt renommé, välkänt för högkvalitativa radiolösningar, hållbara och nära kundrelationer, säger Anna.