Assemblin förvärvar samtliga aktier i norska Hagen Holding

Assemblin välkomnar ett 100-tal nya anställda i Norge, efter förvärvet av tre systerbolag verksamma inom värme och sanitet. Foto: Assemblin

Assemblin i Norge har förvärvat tre välrenommerade systerbolag med verksamhet inom värme och sanitet, med sammanlagt över 110 anställda och en förväntad årsomsättning på 260 miljoner kronor. De tre företagen är Arve Hagen, Ramsøy och Gjøvik Varme och Sanitær, med verksamhet i Brumunddal, Lillehammer och Gjøvik. Förvärvet genomfördes genom ett köp av samtliga aktier i Hagen Holding, som nu byter namn till Assemblin Innlandet.

– Vi har en stark marknadsposition i Oslo och söder om Oslo, men har länge velat expandera norrut. Detta förvärv går i linje med den strategin då vi nu kan ta en ledande position norr om Oslo. Företagen har uppvisat goda resultat och vi förväntar oss att detta kommer att fortsätta i framtiden, säger Torkil Skancke Hansen, affärsområdeschef och vd Assemblin i Norge.

Förvärvet kommer formellt att äga rum i november 2019, under förutsättning att Konkurrensverket i Norge godkänner affären.

– Med en stark kassa i ryggen letar vi ständigt efter lönsamma, välskötta bolag som passar oss strukturellt och kulturellt. Av allt att döma är detta en riktigt bra matchning, och vi är därför mycket glada över att kunna hälsa våra nya medarbetare och kunder välkomna till Assemblinfamiljen, säger Mats Johansson, koncernchef och vd för Assemblin.