Invisio tar order för den belgiska armen

Ska leverera kommunikations- och hörselskyddssystem till belgiska armen. Foto: Invisio

Invisio, har i partnerskap med Thales Belgien, erhållit en order på kommunikations- och hörselskyddssystem från belgiska armen. Ordervärdet för Invisio är 30 miljoner kronor och leveranserna planeras ske under kvartal fyra 2019 och första halvåret 2020. Invisio förväntar sig en första uppföljnings­order inom kort om 20 miljoner kronor och anser att den långsiktiga potentialen för ytterligare order från den nya kunden är betydande.

Upphandlingen är den belgiska arméns största militära moderniseringsprogram för kommunikation och hörselskydd. Programmet syftar till att minska hörselnedsättning och förbättra användarnas kommunikationskapacitet i kritiska miljöer.

Den erhållna ordern för kommunikations- och hörselskyddssystem har tagits i partner­skap med Thales Belgien, som är huvudentreprenören för detta program.

– Det är glädjande att vi vunnit ännu en upphandling och att vi får möjlighet att leverera till belgiska armen. Orden är ett av flera bevis för att försvars- och säkerhets­industrin börjar sätta alltmer fokus på kommunikations- och hörsel­skyddsbehovet i kritiska miljöer, säger Carsten Aagesen, SVP Global Sales & Marketing.

Invisios kommunikationssystem är baserade på enkelhet, modularitet och flexibilitet för att passa kommunikationsbehoven hos användare i uppdragskritiska miljöer, både till fots och i fordon.