Sigholm Tech etablerar sig i Göteborg

Niclas Sigholm, Emelie Israelsson från Västeråskontoret och Hanna Tengelin, Joel Goop, Jennie Sträng och Henrik Näsström från Göteborgskontoret. Foto: Sigholm Tech

Sedan 2010 har företaget Sigholm Tech huserat i Västerås och behöver nu, i takt med att de expanderar kraftigt, starta kontor i Göteborg. Sigholm Tech  är ett konsultbolag med fokus på energi och industri med specialister inom digitala lösningar, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Bolaget har haft en stark organisk tillväxt de senaste fem åren, och har bara i år anställt 10 nya medarbetare.

– I takt med att vi blir fler medarbetare, får fler kunder och mer komplexa uppdrag behöver vi rekrytera de bästa individerna för att kunna expandera i den takt vi vill. Vi är glada att nu kunna finnas närmare våra kunder. Vi har breddat vår kundbas till större delar av Sverige vilket gör att vi måste finnas på plats här i Göteborg, säger Henrik Näsström, verksamhetschef i Göteborg, Sigholm Tech.

Valet av kontor och dess geografiska placering var inte svårt. Eftersom Sigholm bara nöjer sig med de bästa förmågorna, är närheten till Chalmers tekniska högskola och dess forskning extra viktig. I oktober flyttar Sigholm Tech in i den prisbelönta innovationsarenan och kontorhuset ”A Working Lab” som helt går i linje med företagets egen filosofi inom hållbarhet. Byggnaden, som har en stomme av trä, bidrar till mindre energianvändning och lämnar ett lågt CO2 avtryck.

– För oss är det viktigt att betona vårt samhällsengagemang, som vi för med oss i alla uppdrag vi tar oss an. Vi är stolta över att jobba och bidra i en bransch som betyder så mycket för miljö, klimat och hela kollektivet, säger Niclas Sigholm, vd, Sigholm Tech.