Veoneer levererar nästa generations kamerasystem

Veoneer säljer säkerhetssystem till biltillverkare. Foto: Veoneer

Veoneer och samriskbolaget Zenuity, som ägs tillsammans med Volvo Cars, har utsetts av en global biltillverkare till leverantör av nästa generations kamerasystem. Avtalet med den icke namngivna biltillverkaren gäller Veoneers monokamerasystem för detektering av objekt, körfältsmarkeringar och vägkanter, var det finns fritt körutrymme och trafikljus. Systemet stödjer även uppdatering av kartfunktioner. Avtalet gäller leveranser för den europeiska marknaden.

Veoneers monokamerasystem har utformats för att uppfylla eller överträffa europeiska NCAPs 5-stjärniga säkerhetskrav. Veoneers system har fått högsta betyg för detektering av objekt, körfältsmarkeringar och vägkanter, var det finns fritt körutrymme, trafikljus och systemet stödjer även uppdatering av kartfunktioner. Veoneers system använder ’deep learning’ för att förbättra detekteringsalgoritmernas prestanda.

I systemet ingår Zenuitys mjukvara, som integrerar data från monokamerasystem och fordonens radarsensorer till att aktivera funktioner som nödbroms, adaptiv farthållning och andra förarassistansfunktioner.

Veoneer kommer börja leverera monokamerasystem till denna kund från år 2021.

– Vi är stolta över att ytterligare en globala biltillverkare utsett oss till att utveckla monokamerasystem,” säger Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef för Veoneer. ”Detta blir vår sjunde vision-kund och ett viktigt bevis för att våra lösningar i världsklass skapar tillit till mobilitet.”