Ny vd och koncernchef för Kährs Group

Kährs tillverkningsenhet i Nybro. Foto: Kährs

Styrelsen för Kährs Holding, Kährs Group, meddelar idag att Johan Magnusson utnämnts till ny vd och koncernchef. Johan Magnusson har mångårig erfarenhet från flertalet europeiska och globala företag och kommer senast från rollen som Managing Director på Owens Corning & Senior Vice President på Paroc Technical Insulation. Johan Magnusson efterträder Christer Persson och börjar sitt uppdrag senast 1 september 2019.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Johan Magnusson till Kährs och ser fram emot fortsatt tillväxt och utveckling för företaget tillsammans med honom. Med starka meriter från att leda och utveckla företag i vår sektor så har han förutsättningarna som krävs för att åstadkomma exceptionella resultat utifrån strategisk tydlighet, ökad kommersialisering och fokus på kunderna med bibehållen disciplin i genomförandet, säger Anders Wassberg, styrelseordförande för Kährs.

Johan Magnusson, som idag är Managing Director på Owens Corning & Senior Vice President för Paroc Technical Insulation har tidigare haft seniora roller på Assa Abloy, Rukki, Swedoor och Hilding Anders.

– Kährs är en marknadsledare med varumärken kända för både tradition och starka produkt- och marknadserbjudanden. Jag är mycket glad att börja som vd och koncernchef och bidra med min erfarenhet för att stärka bolaget ytterligare. Företaget är väl positionerat för att ta tillvara på nya möjligheter och jag har tillförsikt i att vi har ett team och de förutsättningar som krävs för att ta större andelar på våra europeiska huvudmarknader och vidare. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet ta Kährs utveckling till nästa steg, säger Johan Magnusson, ny vd och koncernchef för Kährs Group.

– Å styrelsens vägnar vill jag uttrycka vår tacksamhet till Christer Persson för hans ledarskap och engagemang. De senaste sju åren har Kährs tagit viktiga steg för att säkra positionen som den ledande tillverkaren av premiumgolv med ledande design, överlägsen kvalitet och ett ansvarsfullt förhållande till miljön. När Christer Persson nu väljer att gå vidare är det tack vare hans insats som vi befinner oss på en nivå där ett nytt ledarskap kan ta vidare och fortsätta expandera vår produktportfölj, vårt digitala erbjudande, tillväxt och affärsutveckling, säger Anders Wassberg, styrelseordförande för Kährs.

– Med en framgångsrik operativ förbättring av Kährs de senaste åren, lämnar jag över en solid plattform som är redo för fortsatt tillväxt till Johan. Efter att ha styrt företaget de senaste sju åren, är jag nu redo att ta mig an nya entreprenöriella utmaningar, säger Christer Persson.