ABAX och Hantverksdata i strategiskt samarbete

Hantverksdata köper projektledningsverktyget Worker från ABAX. Foto: Morten Rakke

ABAX och Hantverksdata har ingått ett internationellt samarbete där de två nordiska marknadsledarna, inom affärssystem och telematik, ska vidareutveckla system och lösningar. I samband med detta förvärvar Hantverksdata projektledningsverktyget Worker från ABAX.

Med detta samarbete vill ABAX öka satsningen inom sitt huvudområde telemetri och telematik, samtidigt som Hantverksdata förstärker sin ERP-utveckling genom att överta Worker-tjänsten. Parallellt med detta ingår företagen ett partnerskap för att förbättra marknadserbjudandet till hantverkare och entreprenörer i de nordiska länderna.

– Det här samarbetet är väldigt spännande för branschen, och för kunden innebär det bättre och mer anpassade funktioner samt täta integrationer, säger Morten Strand, CEO i ABAX Group.

– Vi ser en tydlig trend bland hantverksföretag när det gäller integrering av ERP- och telematiklösningar som elektronisk körjournal och utrustningskontroll för enklare projektadministration. Deras gemensamma mål är att effektivisera processer, säger Mikael Viotti, CEO på Hantverksdata.

– Båda företagen vill stärka sin marknadsposition och vara först i utvecklingen för att ge ännu bättre tjänster till kunden och med tanke på framtidens utmaningar är vi väldigt glada över det här strategiska samarbetet, avslutar Strand och Viotti.