Ny vd hos Södra

Foto: Södra

Södras föreningsstyrelse har utsett Lars Idermark till ny verkställande direktör och koncernchef. Lars Idermark är idag vd och koncernchef för Postnord.

- Lars Idermark är en person med gedigen erfarenhet från olika delar av näringslivet samt med en god insyn i den kooperativa företagsformen. Han har mångårig erfarenhet från olika ledande befattningar och är en person som är väl rustad att leda Södra, säger Södras styrelseordförande Christer Segerstéen i ett pressmeddelande.

Idag är Lars Idermark vd och koncernchef för Postnord, han är styrelseordförande för Swedbank och ingår i styrelsen för Stiftelsen för Chalmers Tekniska Högskola. Lars Idermark har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Kooperativa Förbundet/Coop, vd för Andra AP-fonden, ställföreträdande koncernchef för vårdkoncernen Capio och vice vd och ställföreträdande koncernchef för Föreningssparbanken (nuvarande Swedbank) och dessförinnan Föreningsbanken.

Lars Idermark ingick i Södras styrelse under perioden 1999-2009.

Då Lars Idermark har sex månaders uppsägningstid på sitt nuvarande jobb är det ännu inte klart när han kan tillträda sin nya befattning. Fram tills dess kommer Gunilla Saltin att fortsätta som tillförordnad koncernchef.