OX2 tar över driften av NSR:s biogasanläggning

Foto: NSR

OX2 kommer ta över NSR:s biogasanläggning utanför Helsingborg från och med 1 januari 2016. Anläggningen har kapacitet för 140 000-150 000 ton biogödsel per år samt cirka 80 gigawattimmar biogas.

- Det är fantastiskt roligt att OX2 får förtroendet att driva en av Sveriges största biogasanläggningar och vi ser fram emot att jobba tillsammans med den otroligt kompetenta personalen. OX2 kommer att utveckla verksamheten och ta vara på synergieffekter mellan bioenergi och vindkraft, säger Fredrik Olrog, vd för OX2 Bio, i ett pressmeddelande.

- Den genomförda koncessionsupphandlingen är ytterligare ett steg i att utveckla NSR som ett strategiskt verktyg med hållbarhet och regional utveckling som ledstjärnor, säger Kim Olsson, vd NSR AB, i ett pressmeddelande.

Den producerade biogasen kommer användas till bland annat drivmedel för stadsbussar och regiontrafik i Skåne.

- OX2 vill driva omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta. Biogas är redan det främsta förnybara drivmedlet för vägtransporter i Sverige och den kommer spela än en allt större roll framöver, inte minst inom tung trafik, säger Fredrik Olrog, i ett pressmeddelande.