Dahl tecknar avtal med Panasonic inom komfortkyla

Foto: Dahl

Dahl Sverige AB har tecknat ett långsiktigt avtal med Panasonic Nordic, inom segmentet kyla. Avtlalet gäller distribution av produkter för komfortkyla och gör Dahls kylsortiment komplett.

 – Vi är mycket glada över samarbetet med Panasonic, då de kompletterar vår verksamhet precis där det behövs, säger Mathias Lindh, produktchef på Dahl Kyla i ett pressmeddelande.

Dahl har sedan tidigare ett mycket brett kylsortiment, inom CO2, kommersiell kyla och teknikkyla. Det som saknats är ett större sortiment för komfortkyla. Mathias Lindh förklarar:

  – Panasonic har hela bredden på produkter inom just komfortkyla, från små kylsplit för serverrum till VRF-system för samtidig kylning och värmedrift. Genom det nya avtalet kan vi erbjuda våra kunder ett både brett och konkurrenskraftigt sortiment, som komplement till vätskekylarna från RC.

Att Panasonics produkter ligger i framkant inom produktutveckling och kvalitet, är helt i linje med Dahls egna mål.

– Vi fortsätter att växa och vill ständigt utveckla vårt sortiment i samarbete med våra kunder. Tack vare det nya avtalet är vi nu komplett rustade inom kyla – något vi vet att de efterfrågat.Det nya sortimentet från Panasonic täcker allt från året runt-kylning med 2 kW små splitaggregat till större VRF-system på 135 kW samt Condensing Units med 0–10 VDC-reglering.