EC206, fjärde modellen i generation 2 från engcon

Foto: engcong

engcon, världsledande på tiltrotatorer för grävmaskiner 1,5 - 32 ton, är nu färdiga att serieleverera EC206, fjärde modellen i generation 2 på de Nordiska marknaderna. Modellen kommer på sikt att ersätta dagens EC05B och den stora nyheten är att EC206 utrustas med 6-kanals svivel.

EC206 är speciellt anpassad för 4-6 tons grävmaskiner och kompletterar serien Generation 2 med sina storasyskon EC209 (för maskiner 6-9 ton), EC219 (14-19 ton) & EC226 (19-26 ton)

En av de största nyheterna med EC206 är att modellen är utrustad med en helt nyutvecklad 6-kanals svivel som dessutom bestyckats med två stycken NG6 ventiler, samma ventil som de större modellerna har för att kunna ta emot och leverera större flöden på bland annat extra uttagen. För övrigt har EC206 en tiltvinkel om 45 grader, integrerad centralsmörjning, ökade bussningsdimensioner och ökad servicevänlighet.

– Generation 2 är helt och hållet konstruerad för den nya generationens grävmaskiner där det ställs helt andra krav på teknik och materialkvalitet än på de tidigare maskinerna, säger Fredrik Jonsson, konstruktionschef på engcon.

– Dagens grävmaskiner är teknologiskt utvecklade, extremt starka och det gäller då att utrustningen följer med.

Fredrik Jonsson nämner att de som nu kör med övriga modeller i Generation 2 uppskattar många av finesserna och då speciellt den integrerade centralsmörjningen.

– Ja, vi har fått fantastiskt fin respons kring den integrerade centralsmörjningen som är färdig från fabrik, som då spar både tid & pengar på utrustningsverkstaden och som entreprenören i sin tur spar på sin nya maskin säger Fredrik Jonsson.

Serieleverans av EC206 på de utomnordiska marknaderna beräknas komma igång i början av 2015.