Ny på jobbet hos SMC

Foto: SMC

Hos SMC pågår det en febril verksamhet. Det satsas mycket på olika typer av lösningar och nya produkter kommer från det innovativa kontoret i Japan. Fler än 10 % av SMC:s 15000 anställda world wide är sysselsatta enbart med FoU-frågor.

En av de stora satsningarna är just på Energy Saving. Många företag inom den svenska industrin använder i dag pneumatik i sin produktion. Ofta finns stora möjligheter till energioptimeringar som ger goda effekter både i plånbok och i miljön. Dessutom finns också idag ett ökande fokus på energieffektivisering från EU där vi ska ha minskat förbrukningen med 20% år 2020 och 27% under 2030. Området är därför självklart högt på agendan hos SMC Pneumatics.

I samband med detta så har Sverigekontoret anställt Magnus Olsson som nu ska konceptualisera SMC’s erbjudande inom Energy Saving. Magnus har tidigare arbetat på SMC i flera år men är nu tillbaka i en ny utmanade roll.

"En stor utmaning är att få företag inom industrin att förstå att tryckluften kostar pengar och att de varje år kan vinna stora summor om de genomför energieffektiviseringar. De borde dessutom redan från början ställa krav på maximal energieffektivitet." säger Magnus.