Sveriges första Kravmärkta biografer

Foto: Krav

Sveriges första biografer med KRAV-märkta caféer och kiosker är Bio Rio i Stockholm, Bio Roy i Göteborg, Spegeln i Malmö och Röda Kvarn i Helsingborg.

Biografkedjan Folkets Hus och Parker är först i Sverige att erbjuda biopubliken caféer och kiosker som är KRAV-märkta.

– Vi är stolta och glada att presentera Sveriges första KRAV-märkta biografer och hoppas kunna inspirera andra med vårt pilotprojekt, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker.

Samtliga kaféer och kiosker på de fyra biograferna har KRAV-certifierats med ett märke, det innebär att minst 15 produkter eller 25 procent av sortimentet som köps in ska vara KRAV-godkända varor, till exempel godis, juice, frukt och bakverk.

– Det här är första steget och biograferna sätter ständigt nya miljömål. Det viktiga är att kunna erbjuda våra besökare ett sortiment som innehåller få syntetiska ämnen, inte är besprutat med en massa gift och är så snällt mot naturen som möjligt, säger Daniel Söderberg, samordnare för Folkets Hus och Parkers KRAV-satsning.

– Vi gläds verkligen åt att dessa fina biografer väljer att satsa på KRAV-märkta varor i sina kiosker och caféer. Det är ju också ett tecken på att gästernas krav på KRAV sprider sig till alla typer av serveringar. Det kommer att ge oss bättre mat och en friskare värld, säger Johan Cejie, Försäljningschef på KRAV.

Bio Rio i Stockholm, Bio Roy i Göteborg, Spegeln i Malmö och Röda Kvarn i Helsingborg är en del av Folkets Hus och Parkers biografkedja.