DynaMate i samarbete med SPM Instrument

Foto: SPM

DynaMate, som utför service- och underhållstjänster till kunder bland annat inom tillverkande industri, investerar därmed i sin första Leonova Diamond inklusive analysmjukvaran Condmaster Ruby. Med handinstrumentet kommer man att utföra mätuppdrag på bland annat verktygsmaskiner och kringutrustning. Instrumentet är bestyckat med SPM:s patenterade mätmetoder för vibrationsövervakning samt för stötpulsmätning.

Tillståndskontroll med HD-teknologi ger exceptionellt lång förvarningstid mot nedsatt mekanisk kondition i lager och växellådor, med mycket tydliga mätresultat tack vare unik, digital signalbehandling. På maskiner med varierande varvtal ger HD Order Tracking skarpa och tydliga spektrum där frekvensområdet alltid täcker viktiga felsymptom, oavsett varvtal.

I affären ingår även en grundutbildning i tillståndskontroll på SPM Academy, som är planerad att genomföras med personal från DynaMate under november 2018.

Kenneth Glennemo, Chef Maskinservice på DynaMate, säger i en kommentar: ”Efter att ha testat flera leverantörer föll valet på SPM som leverantör av mätutrustning inom vibration och balanseringsteknik. Vi ser SPM som en utmärkt samarbetspartner med hög kompetens och bra support.”

DynaMate, ett helägt dotterbolag till Scania CV, är ett av Sveriges största industritjänstföretag med sammanlagt cirka 200 medarbetare över hela landet och en årsomsättning på ungefär 300 miljoner kronor.