Hanza tar avtal med Rocla

Foto: Hanza

Hanza Holding har tecknat avtal med materialhanteringsföretaget Rocla för att leverera delar till den nya generationens elektroniska gaffeltruckar, konstruerade och monterade av Rocla. Delarna ska produceras i Hanza s kluster i Baltikum.

– Hanza har ett brett erbjudande i sitt kluster i Baltikum som passar oss väldigt bra, säger Simo Kangastupa, Inköpsdirektör på Rocla. Därför valde vi Hanza som en viktig partner för vår nästa generations gaffeltruckar.

Rocla är ett finlandsbaserat internationellt materialhanteringsföretag som har växt betydligt under sina 75 års drift och har blivit en stor utvecklare och tillverkare av elektriska gaffeltruckar och automatiserade guidade fordon. Rocla är den enda finska gaffeltrucktillverkaren och har forskning, utveckling och produktionsverksamhet i Järvenpää, Finland.

Hanza har tecknat avtal om tillverkning av elektriska paneler, kontaktoraggregat och kabelstammar för nya generationens gaffeltruckar. Leveranser påbörjas omedelbart i Hanza s Baltiska kluster och kommer att vara fullt operationellt under fjärde kvartalet 2018.

– Rocla är en strategisk kund, säger Emöke Sogenbits, Cluster President Hanza Baltics, vi kan använda vårt unika tillverkningskoncept som täcker olika teknologier som plåt, maskinbearbetning, kablage och montering för att leverera system till Rocla.