Canon utökar tillverkningen av flatbäddsskrivare i Europa

Alla Canons flatbäddsskrivare kommer nu att tillverkas i Tyskland

Sammanför all produktion till ett enda ställe

Canon har utvidgat sin tillverkningsanläggning i Poing (München, Tyskland) och samlar den globala produktionen av sina utskriftssystem för flatbädd i Europa. Detta breddar både omfattning och effektivitet, som stöd för fortsatt tillväxt. Genom att koncentrera flatbäddstillverkningen till ett enda ställe, i nära anslutning till forsknings- och utvecklingsteamen för bläckstråleteknik, vill Canon få fart på framtida innovationer. Innovationer som innebär fördelar för kunder inom grafisk verksamhet och industriellt tryck.

Redan nu tillverkar Canon sina Océ Arizona flatbäddsskrivare på anläggningen i Poing. Sammanförandet av all produktion till ett enda ställe innebär alltså att man kan utnyttja befintliga expertkunskaper inom bläckstråleteknik och även den etablerade infrastrukturen i Europa. Både arbetsstyrkan i Poing och forsknings- och utvecklingsteamet i Venlo, Nederländerna, kommer att utökas för att stötta tillverkningsövergången från Vancouver, Kanada.

Den utökade produktionslinjen innehåller specialverktyg, distributions- och klimatkontrollerade anläggningar för montering av känsliga komponenter, och kommer att vara startklar i slutet av september 2018. Canons avsikt är att höja flatbäddsproduktionen med över 30 % och färdigställa tre Océ Arizona-skrivare per dag från oktober 2018.

Den här tillverkningsutvecklingen stöds genom uppgraderade prototyplaboratorier och testanläggningar i Venlo, och ett utökat leverantörsnätverk i Europa och Nord- och Sydamerika. Allt för att bredda Canons globala leverantörskedja för storformatslösningarna. Flytten till Poing kommer att förkorta ledtiderna från beställning till leverans och installation för kunder i Europa, och service och support kommer också att samordnas.

Matteus Celinski, Sales Manager på Canon Svenska kommenterar: ”Genom att flytta all flatbäddsproduktion till en central europeisk anläggning vill vi bygga vidare på vår starka marknadsställning, utveckla nya idéer och driva innovation. Detta säkerställer att Océ Arizona-serien fortsatt kommer att spela en huvudroll för att kunderna ska kunna utvecklas på en ständigt föränderlig marknad, till exempel genom att öka deras produktion och ge tillgång till nya tillämpningsområden.