Bygger datacenter i Australien

Foto: Flexenclosure

Tar sin andra order i Australien

Den svenska datacentertillverkaren Flexenclosure har tagit hem ännu en order på ett eCentre datacenter från en kund i Australien.  Det är andra gången som Flexenclosure får en beställning på ett eCentre från Australien efter genombrottsordern från telekombolaget Virtutel i december förra året.

Det nya datacentret av typen eCentre kommer att bli en central del i ett projekt för att etablera samlokaliseringstjänster inom uppkoppling åt en icke nanmgiven kund. Datacentret kommer att levereras nyckelfärdigt och vara certifierat i enlighet med Uptime Institutes Tier-klassificering. Byggnationen av centret kommer att inledas omedelbart vid Flexenclosures svenska fabrik i Vara. Det färdiga centret kommer att skeppas till Australien och beräknas vara fullt driftsatt före årslutet. 

– Det avgörande för att vinna den här ordern var vår förmåga att erbjuda en prövad lösning av högsta klass extremt snabbt”, sager Flexenclosures vd David King. “eCentre är dock inte bara förstahandsvalet för anläggningar där det är av stor vikt att själva etableringen går snabbt; vår förmåga att ta ansvar från ax till limpa för allt från design till tillverkning, uppförande och slutlig driftsättning är en stor konkurrensfördel eftersom det gör det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet och slippa ägna sig åt distraherande byggprojekt.”