Flexenclosure tar order i Latinamerika

Flexenclosure eCentre datacenter

Bygger datacenter i Nicaragua och Honduras

Den svenska tillverkaren av prefabricerade datacenter Flexenclosure, har fått order på två eCentre datacenter från Honduras respektive Nicaragua. Flexenclosure har de senaste åren haft stora framgångar i Latinamerika och tidigare byggt eCentre datacenter i Paraguay och Colombia såväl som I Bolivia, Ecuador och Chile. 

Det första datacentret kommer att uppföras i Nicaraguas huvudstad Managua. Byggnationen av datacentret har redan påbörjats i Flexenclosure’s fabrik i Vara, Sverige, och slutmonteringen beräknas vara genomförd under början av det tredje kvartalet i år vilket är en extremt snabb leverans. Datacentret i Honduras kommer att byggas i huvudstaden Tegucigalpa och beräknas vara fullt färdigt och driftsatt under det första kvartalet 2019.

De båda prefabricerade datacentren kommer att vara de första av sitt slag i respektive land att bli certifierade i enlighet med kraven för Uptime Institute Tier III. Anläggningar kommer också att lätt och snabbt kunna utökas om behov skulle finnas. Eftersom båda etableringarna sker i områden där det förekommer jordbävningar, har de fått särskild design och förstärkning för att kunna stå emot och klara jordskalv. 

– De senaste två åren har vi gått från att inte ha någon närvaro alls i Latinamerika till att anlägga datacenter i sju olika länder i regionen. Vi satsar mycket på den här delen av världen och det har visat sig att våra prefabricerade eCentre är en idealisk lösning för marknaden i Latinamerika, säger David King, vd för Flexenclosure.