Image Systems kvalitetssäkrar åt Vida Wood

Foto: Vida

Leverans och driftsättning är planerad till årsskiftet

Ordern omfattar ett komplett system för optimering och kvalitetssortering med hållfasthetsklassning till hyvleriet på Vida Vislanda. Systemet inkluderar RS-BoardScanner  med stödfunktionerna.

– Vi är glada och stolta över att få vara delaktiga i Vidas strategiska utveckling och satsning på ökat utbyte och hög prestanda i deras produktionsanläggningar” säger Johan Friberg, vd för Image Systems.

– Efter det positiva samarbetet och framgången med motsvarande projekt på Vida Nössemark har vi sett fram emot att få ta nästa steg tillsammans med Vida, fortsätter Johan Friberg.

RS-BoardScannerQ är ett helautomatiserat avsyningssystem för brädor och plank i tvärsmatat flöde i råsorteringar, justerverk eller hyvlerier. Systemet utför automatisk fyrsidig kvalitetsavsyning helt utan behov av vändning. Mättekniken kombinerar tracheid- (fiber), dimension- och vision-data. Systemet ger nya möjligheter inom kvalitetssortering för sågverk, dels tack vare den sofistikerade mättekniken och dels tack vare RemaSawcos unika beröringsfria hållfasthetsapplikation.